Plaats een hor voor het raam en geef muggen geen kans


Lekker het raam open, maar dan wel met een hor voor het raam. Frisse lucht in huis is aangenaam maar ook noodzakelijk. Hor ramen zijn de perfecte oplossing om de vliegen buiten te houden. Bij ons vind je altijd het geschikte hor helemaal op maat gemaakt voor jouw raam.

Dankzij verfijnde horsystemen voor alle ramen heb je altijd een beschermende laag tussen buitenshuis en binnen. Door de ruime keuze in verschillende horren gaas soorten heb je altijd een hor die in jouw situatie het beste past.

 

Wat is de beste plaatsing van horren voor het raam?

Je kan een hor aan de binnenzijde van de woning plaatsen, als je raam naar buiten opent. Vaak wordt er dan voor een raam rolhor gekozen, deze is makkelijk te bedienen als je het raam wilt openen of sluiten.

Een hor kan je ook aan buitenzijde van de woning plaatsen als het raam naar binnen opent. Een raam hor die aan de buitenzijde geplaatst wordt is vaak een een vast inzethor. Deze kan je het gehele zomer seizoen laten zitten. De raam horren worden altijd op maat gemaakt. Zo ontvang je een hor die helemaal kant en klaar is om in het raam te plaatsen.

 Inzethor Loes

De ideale toepassing voor draai- en kiepramen die naar binnen opendraaien. Te plaatsen zonder gereedschap.

Adviesprijs
€ 77,00
Vanaf
€ 54,00
Nu 30% korting

Rolhor raam Lotte

Zeer gemakkelijk te bedienen en kan worden gebruikt voor ramen en dakramen. Wind- en tochtvast en perfect passend.

Adviesprijs
€ 101,00
Vanaf
€ 71,00
Nu 30% korting

Voorzethor Sanne

Monteren op het kozijn met behulp van clips, zonder te boren. De beste oplossing als je meer ruimte nodig hebt tussen hor en raam.

Adviesprijs
€ 100,00
Vanaf
€ 70,00
Nu 30% korting

De voordelen van QNIQ


De horren passen niet?
Wij hebben meetgarantie!

Heb je per ongeluk een vergissing gemaakt bij het inmeten en passen de horren niet? Geen probleem! We hebben meetgarantie en zorgen ervoor dat je een nieuw hor ontvangt.

Gratis verzending,
snel geleverd

Je ontvangt de bestelde horren supersnel bij je thuis. Altijd gratis levering, op afspraak en met track and trace via een gespecialiseerd transportbedrijf.

Meethulp
via klantenservice

Bij het inmeten van uw horren bieden wij meethulp via WhatsApp, chat, telefoon of e-mail. Onze klantenservice staat voor u klaar om u te begeleiden bij het nauwkeurig opmeten van uw ramen of deuren.

5 jaar garantie,
100% kwaliteitscontrole

Profiteer van onze op maat gemaakte horren met een solide garantie van 5 jaar. We staan garant voor de kwaliteit van onze producten. Geniet zorgeloos van je aankoop.Dakramen zoals Velux voorzien van een raam hor

Heb jij een schuin dak met een Velux dakraam dan kan je deze ook voorzien van een hor voor het schuine raam. De beste keuze is dan een raam rolhor die op de afwerklatten wordt gemonteerd. Het dakraam van Velux kan dan geopend kan worden als de hor uitgerold is. Is de hor voor het Velux raam opgerold, dan kan het Velux raam volledig geopend worden.

Welke hor kies je voor een kiep kantel raam?

De meeste kiepkantel ramen draaien het huis in. Je kiest dan voor een hor aan de buitenkant van het kozijn. Een inzethor is dan de beste keuze. De hor wordt exact op maat van het raamkozijn gemaakt.

Het plaatsen van de inzet raamhor kan zonder gebruik te maken van gereedschap. Open het raam en het raam draait naar binnen open. Plaats de inzethor in het kozijn en sluit het raam. Het raam kan nu in ventilatiestand, kantelstand of volledig open gezet worden en de hor in het raamkozijn houdt de muggen buitenshuis. Je kan de inzethor het gehele seizoen laten zitten. Wel adviseren we om deze in het winterseizoen binnen te halen zodat je lang kan genieten van je inzethor.

Wat zijn de belangrijke verschillen in raam horren?

De belangrijkste verschillen tussen een inzethor en een rolhor zijn:

  • Prijs van het type raamhor
  • Gemak in gebruik van de hor
  • Montage van de hor in het raam kozijn
  • Afmeting van het type hor voor een raam

Voor en nadelen van een inzethor

De prijs en het gemak van monteren van een inzethor zijn grote voordelen van een inzethor ten opzichte van een rolhor voor een raam. Nadeel van een inzethor is de afmeting van een inzethor als je deze wilt opruimen. Een inzethor is minder makkelijk dan een rolhor als je beddengoed of ander textiel wilt luchten. Een rolhor voor een raam is makkelijker te openen in vergelijking met een inzethor.

Voor en nadelen van een raam rolhor

De prijs van een raam rolhor is hoger dan een inzethor. Daar krijg je wel veel voor terug. Het grote voordeel van een raam rolhor is het openen en het sluiten ten opzichte van een inzethor. Wil jij textiel of zelf uit het raam hangen, dan is een raamrolhor een beter optie. Een rolhor voor een raam is net zoals een rolhordeur te monteren met 4 schroeven. Een rolhor kan zowel aan de binnenzijde of buitenzijde van het raam gemonteerd worden.

Veelgestelde vragen over een raamhor

Er zijn verschillende mogelijkheden om een raam te voorzien van een hor. Hieronder kan je de meest gestelde vragen over raamhorren lezen. Staat jouw vraag of antwoord er niet bij, kijk dan bij de raamhor van jouw keuze. Je vind extra specifieke informatie per raamhor.


Hoe bevestig ik een inzetraamhor?

De makkelijkste hor voor een raam is een inzethor. Elke QNIQ raamhor wordt op maat gemaakt en is direct klaar om te monteren. Een inzethor is volledig voorgemonteerd en kan zonder schroeven of plakken in het raamkozijn geplaatst worden. Raam open, inzethor uitpakken, inzethor in het kozijn plaatsen en ventileren zonder muggen in huis.


Hoe bevestig ik een voorzethor?

Een voorzethor wordt aan de buitenzijde van het kozijn gemonteerd. Alle raamhorren van QNIQ zijn zowel geschikt om binnen als buitenshuis te plaatsen. Een voorzet raamhor wordt bevestigt met klemmetjes die aan het kozijn geschroefd worden. De montage is eenvoudig en door iedere doe-het-zelver in 10 minuten te plaatsen.


Zijn raamhorren veilig voor kinderen en huisdieren?

Ja, raamhorren zijn meestal veilig voor kinderen en huisdieren. Het is niet zo dat het gaas sterk genoeg is om een kind tegen te kunnen houden. De snelheid van vallen en het gewicht is bepalend of het gaas heel blijft. Het metalen profiel wat is het kozijn is geklikt is sterker dan gaas en zal niet beschadigen. Bij twijfel altijd binnendeuren sluiten om ongelukken te voorkomen.


Zijn er alternatieve producten voor raamhorren?

Ja, die zijn er, maar géén enkel alternatief is zo goed als een passende raamhor. Electrische muggenvangers, speciale blacklights, insectensprays, muggenkaarsen, oliën, speciale citroenplanten, noem maar op. Een optie is een klamboe, maar het is vaak te laat als de muggen al in huis zijn.