Plaats een hor voor het raam en geef muggen geen kans


Lekker het raam open, maar dan wel met een hor voor het raam. Frisse lucht in huis is aangenaam maar ook noodzakelijk. Het hele jaar door. In het voorjaar en in de zomer kan je niet ongestraft je raam zonder hor openzetten. Muggen nemen graag bezit van jouw huis waardoor jij niet meer slaapt.

Met horren voor de ramen van QNIQ hebben deze plaagdieren geen kans. Dankzij verfijnde horsystemen voor alle ramen heb je altijd een beschermende laag tussen buitenshuis en binnen. Zorg dus goed voor jezelf, plaats een hor voor jouw raam!

 

Wat is de beste plaatsing van horren voor het raam?

Minimaal één raamhor per slaapkamer heeft vele voordelen. De belangrijkste reden is dat je de ramen tegen elkaar kunt openzetten. Horren voor de openslaande ramen geven muggen geen kans! En dat terwijl de koude buitenlucht de woning snel zal afkoelen of voorzien van frisse lucht. Tip! Voorkom dat deuren in huis ongewenst hard dichtslaan door deurstoppers toe te passen.

 Inzethor Loes

De ideale toepassing voor draai- en kiepramen die naar binnen opendraaien. Te plaatsen zonder gereedschap.

Adviesprijs
€ 85,00
Vanaf
€ 62,00
Nu 30% korting

Voorzethor Sanne

Eenvoudig in gebruik. Speciaal voor naar binnen draaiende en kiepramen. Het alternatief voor een rolhor.

Adviesprijs
€ 111,00
Vanaf
€ 80,00
Nu 30% korting

Rolhor raam Lotte

Zeer gemakkelijk te bedienen en kan worden gebruikt voor ramen en dakramen. Wind- en tochtvast en perfect passend.

Adviesprijs
€ 112,00
Vanaf
€ 81,00
Nu 30% korting

Dakramen zoals Velux voorzien van een raam hor

Heb jij een schuin dak met een Velux dakraam dan kan je deze ook voorzien van een hor voor het schuine raam. De beste keuze is dan een raam rolhor die op de afwerklatten wordt gemonteerd. Het dakraam van Velux kan dan geopend kan worden als de hor uitgerold is. Is de hor voor het Velux raam opgerold, dan kan het Velux raam volledig geopend worden.

Welke hor kies je voor een kiep kantel raam?

De meeste kiepkantel ramen draaien het huis in. Je kiest dan voor een hor aan de buitenkant van het kozijn. Een inzethor is dan de beste keuze want dat is speciaal ontwikkeld voor een draaikiepraam. De hor wordt exact op de maat van het raamkozijn gemaakt.

Het plaatsen van de inzet raamhor kan zonder gebruik te maken van gereedschap. Open het draaikiepraam door de hendel een kwart slag te draaien. Het raam draait naar binnen open. Plaats de inzethor in het kozijn en sluit het raam. Het raam kan nu in ventilatiestand, kantelstand of volledig open gezet worden en de hor in het raamkozijn houdt de muggen buitenshuis.

Wat zijn de belangrijke verschillen in raam horren?

De belangrijkste verschillen tussen een inzethor en een rolhor voor een raam zijn:

  • Prijs van het type raamhor
  • Gemak in gebruik van de hor
  • Montage van de hor in het raam kozijn
  • Afmeting van het type hor voor een raam

Voor en nadelen van een inzethor

De prijs en het gemak van monteren van een inzethor zijn grote vordelen van een inzethor ten opzichte van een rolhor voor een raam. Nadeel van een inzethor is de afmeting van een inzethor als je deze wilt opruimen. Een inzethor is minder makkelijk dan een rolhor als je beddengoed of ander textiel wilt luchten. Een rolhor voor een raam is makkelijker te openen in vergelijking met een inzethor.

Voor en nadelen van een raam rolhor

De prijs van een raam rolhor is hoger dan een inzethor. Daar krijg je wel veel voor terug. Het grote voordeel van een raam rolhor is het openen en het sluiten ten opzichte van een inzethor. Wil jij textiel of zelf uit het raam hangen, dan is een raamrolhor een beter optie. Een rolhor voor een raam is net zoals een rolhordeur te monteren met 4 schroeven. Een rolhor kan zowel aan de binnenzijde of buitenzijde van het raam gemonteerd worden.

Veelgestelde vragen over een raamhor

Er zijn verschillende mogelijkheden om een raam te voorzien van een hor. Hieronder kan je de meest gestelde vragen over raamhorren lezen. Staat jouw vraag of antwoord er niet bij, kijk dan bij de raamhor van jouw keuze. Je vind extra specifieke informatie per raamhor.


Hoe bevestig ik een inzetraamhor?

De makkelijkste hor voor een raam is een inzethor. Elke QNIQ raamhor wordt op maat gemaakt en is direct klaar om te monteren. Een inzethor is volledig voorgemonteerd en kan zonder schroeven of plakken in het raamkozijn geplaatst worden. Raam open, inzethor uitpakken, inzethor in het kozijn plaatsen en ventileren zonder muggen in huis.


Hoe bevestig ik een voorzethor?

Een voorzethor wordt aan de buitenzijde van het kozijn gemonteerd. Alle raamhorren van QNIQ zijn zowel geschikt om binnen als buitenshuis te plaatsen. Een voorzet raamhor wordt bevestigt met klemmetjes die aan het kozijn geschroefd worden. De montage is eenvoudig en door iedere doe-het-zelver in 10 minuten te plaatsen.


Zijn raamhorren veilig voor kinderen en huisdieren?

Ja, raamhorren zijn meestal veilig voor kinderen en huisdieren. Het is niet zo dat het gaas sterk genoeg is om een kind tegen te kunnen houden. De snelheid van vallen en het gewicht is bepalend of het gaas heel blijft. Het metalen profiel wat is het kozijn is geklikt is sterker dan gaas en zal niet beschadigen. Bij twijfel altijd binnendeuren sluiten om ongelukken te voorkomen.


Zijn er alternatieve producten voor raamhorren?

Ja, die zijn er, maar géén enkel alternatief is zo goed als een passende raamhor. Electrische muggenvangers, speciale blacklights, insectensprays, muggenkaarsen, oliën, speciale citroenplanten, noem maar op. Een optie is een klamboe, maar het is vaak te laat als de muggen al in huis zijn.