Rol hordeur Hans, op maat gemaakt voor dubbele deuren

Een dubbele rol hordeur is een hordeur die bestaat uit twee delen, waardoor deze zeer geschikt is voor openslaande deuren. De rol hordeur wordt volledig op maat gemaakt aan de hand van jouw situatie. De dubbele rolhor deur kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Hierdoor is de dubbele rolhordeur ook geschikt bij schuifpuien. Ook kan de rolhordeur op een houten, aluminium of kunststof kozijn geplaatst worden. De hor rolt automatisch op bij het openen. Met behulp van de speedreducer rolt de hor geleidelijk op.

Nu 30% korting

Wat is een dubbele rol hordeur?

Een rolhordeur is een hor geschikt voor dubbele of openslaande deuren. De hor heeft een cassette aan de linkerzijde en aan de rechterzijde. In deze cassette rolt de hor zich automatisch in op als de deur geopend wordt. De cassettes zijn beide 50 mm breed. Daarnaast heeft de hor een boven- en ondergeleider van 25 mm breed. In deze geleiders zitten aan de uiteindes magneten verwerkt. Hiermee sluit je de deur en hoeft er geen los magneetje meer op het kozijn gemonteerd worden. De rolhordeur heeft een maximale hoogte van 230 cm. Mocht jouw deur hoger zijn, kies dan voor een dubbele plissé hordeur. Deze hebben een maximale hoogte van 296 cm.

Een hor die niet alleen insecten tegenhoudt

Natuurlijk gebruik je een hor hoofdzakelijk voor het tegenhouden van insecten. Naast het tegenhouden van insecten kan je ook kiezen voor speciaal gaas wat pollen, vieze luchtjes of zon tegenhoudt. Wanneer je de hor niet gebruikt rolt het gaas zich op in de cassette, dit zorgt ervoor dat het gaas schoon blijft en niet beschadigd raakt.


Geen meetgarantie = 10% extra korting
Volledig op maat gemaakt
Binnen 10 werkdagen in huis
Gratis verzending
5 jaar garantie
Adviesprijs
€ 391,00
Vanaf
€ 284,00

Bereken prijs en bestel


Plus- en minpunten
 • Sterk gecoat glasvezel gaas
 • Rolt zich automatisch geleidelijk op
 • Kan binnen of buiten geplaatst worden
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Kan op een houten of kunststof kozijn
 • Ruimte nodig voor cassette van 50 mm
 • Montage moet secuur gedaan worden. Haaks en waterpas
 • Kan niet stilgezet worden op een specifieke plek in deuropening

 • 10% extra korting
  of meetgarantie

  Een meetfout kan gebeuren. Kies voor meetgarantie! Je ontvangt kosteloos een nieuw hor. Zo ben je verzekerd van een perfect passend hor. Liever geen garantie? Dan ontvang je 10% korting op je gehele bestelling.

  Gratis verzending,
  met track and trace

  QNIQ horren worden razendsnel en met track & trace in heel Nederland geleverd. Wij berekenen geen verzendkosten. Een gespecialiseerd transportbedrijf zorgt voor de bezorging van de horren.

  100% maatwerk,
  van elke maat tot kleur

  Bestel je hor op maat. Geem gedoe met zagen of recht knippen. Stel gemakkelijk jouw hor samen, zoals jij hem hebben wil. Heb je een vraag bij het bestellen? Stel hem aan onze deskundige klantenservice.


  Toepassingen
  • Montage op en in het kozijn
  • Geschikt voor gebruik binnen en buiten
  • Geschikt voor dubbele deuren
  • Dubbele deuren en schuifpuien

  Kenmerken / Extra's
  • Montage in het kozijn (ideale toepassing)
  • Montage op het kozijn mogelijk i.c.m. een opbouwkader
  • Geschikt voor gebruik binnen en buiten
  • Ook toepasbaar bij dubbele deuren en schuifpuien

  Gaastypen
  • Kunststof gecoat glasfiber (grijs of zwart)
  • Zonwerend (zwart) (alleen bij montage binnen mogelijk

  Kleuren
  • RAL 9010 Zuiver wit
  • RAL 9016 Verkeerswit
  • RAL 9001 Crème wit
  • RAL 7016 Antraciet
  • RAL 7016 Gitzwart
  • Overige RAL-kleuren in een matte of glansuitvoering (meerprijs 30%), (Kunststof onderdelen zijn zwart (m.u.v. RAL 9016 & RAL 9003)

  Downloads

  Hoe monteer ik een rol hordeur?

  De rolhordeur wordt volledig op maat gemaakt. De cassette wordt in de juiste hoogte gemaakt en de boven- en ondergeleider in de juiste breedte.

  Je begint met het monteren van de cassette. De cassette is al voorzien van de schroefgaten, wat het monteren eenvoudig maakt. Zorg ervoor dat de cassette waterpas gemonteerd wordt.

  Vervolgens monteer je de geleiders. Het is erg belangrijk om de geleiders haaks op de cassette te monteren. De geleiders zijn ook voorzien van schroefgaten. Deze worden achteraf netjes afgewerkt met kunststof afwerkdopjes.

  Bij een kunststof kozijn bevestig je de cassette en geleiders met dubbelzijdig tape. Zorg ervoor dat het kozijn schoon, vetvrij en droog is.

  Wat is het verschil tussen Rolhordeur Bas en rolhordeur dubbel Hans?

  De rolhordeur Bas is geschikt voor enkele deuren of schuifpuien met één schuivend deel. De enkele rolhor heeft een maximale breedte van 110 cm. De dubbele rolhordeur Hans zijn eigenlijk twee enkele rolhordeuren. De hordeuren worden zo geplaatst dat de boven- en ondergeleider tegen elkaar aansluiten. Hierdoor kan je de hordeuren ook apart van elkaar openen of sluiten. Dubbele hordeuren hebben een maximale breedte van 220 cm.

  Kleur naar keuze

  Het mooie is dat je de horren in maar liefst vijf standaard kleuren kan kiezen. Dit zijn de meest gekozen kleuren. Vaak wordt ervoor gekozen om de hor in dezelfde kleur als het kozijn samen te stellen. Dit zorgt ervoor dat je hor naadloos in het interieur past. Staat jouw gewenste kleur niet tussen de standaard kleuren? Neem dan contact op met onze klantenservice en bestel jouw hor in de gewenste RAL-kleur met een meerprijs van 30%.

  Zowel voor binnen als buiten gebruik

  De rolhor is geschikt om binnen of buiten te plaatsen. Openen jouw deuren zich naar binnen, dan monteer je de hordeuren aan de buitenzijde van het kozijn. Openen jouw deuren zich naar buiten, dan wordt de hor aan de binnenzijde geplaatst. De cassette en geleiders zijn gemaakt van aluminium, hierdoor is de hor geschikt tegen weersinvloeden. De greeplijst kan vanaf binnen en buiten bediend worden. Bij schuifpuien bevind het schuivende gedeelte zich vaak aan de binnenzijde van de woning, in dit geval wordt de hor aan de buitenzijde gemonteerd.  Het opmeten en monteren van rolhorren dubbel
  • Montage bepalen, in het kozijn of op het kozijn
  • Dagmaten opgeven
  • Bevestiging op het kozijn:
   Minimale hoogte onder- en bovenstijl moet 2,5 cm zijn. Minimale breedte zijstijl beide kanten cassette moet 5 cm zijn.
  inmeten instructie algemeen

  Veel gestelde vragen

  Type hor bepalen

  • Welk hor is het best geschikt voor een stalen deurkozijn?
   • Je hebt de keuze uit een rolhordeur of een plisséhordeur. De plisséhor is de bestverkochte deurhor omdat de plissédeur gemonteerd kan worden zonder gaten te boren in het kozijn.
  • Welk hor is het meest geschikt voor een houten deurkozijn?
   • Op een houten deurkozijn kan je een rolhordeur of een plisséhordeur monteren. De plisséhordeur is de meest gekozen hordeur. Dit komt doordat de plisséhordeur 'hufterproof' is en kan gemonteerd worden zonder te moeten boren. In de plisséhordeur is extra stevig plissé gaas gebruikt. Ook is het geen probleem als er bijvoorbeeld een kind of jouw huisdier het gaas uit de ondergeleider loopt. Dit kan je zelf eenvoudig weer in de onder geleider schuiven.
  Inmeten
  • Hoe meet ik een rolhor of plisséhor in bij een schuifpui?
   • Het inmeten van een rolhor of plisséhor gaat hetzelfde als bij een normale deur. Het is belangrijk om na te gaan of je de hordeuren op het kozijn of in het kozijn gaat plaatsen. Als het schuivende deel van de schuifpui aan de buitenzijde is wordt de hordeur vaak aan de binnenzijde gemonteerd en andersom.

    Vervolgens meet je de dagmaten. De dagmaten zijn de binnenste maten van het kozijn waarvoor de hor bedoeld is. Ook als je kiest voor montage op de dag, vul je de dagmaten in. Ons systeem rekent dan zelf uit welke maat de hor moet worden. Ten slotte is het belangrijk om de beschikbare diepte na te gaan. Voor het monteren van de cassette van rolhor deur Bas heb je minimaal 50 mm beschikbare ruimte nodig. De plisséhor deur is iets smaller, hier heb je minimaal 40 mm voor nodig.

    Maatvoeringen plissé hordeuren
    De maten van een enkele plissé hordeur zijn in de breedte minimaal 58 cm tot maximaal 200 cm. In de hoogte minimaal 173 cm tot maximaal 296 cm. De maten van een dubbele plissé hordeur zijn in de breedte minimaal 116 tot maximaal 400 cm. In de hoogte minimaal 173 cm tot maximaal 296 cm. De bovengeleider bestaat altijd uit een deel met standaard een middenstopper. De ondergeleider bestaat van 260 cm uit twee delen, welke gelijk zijn aan de hordeur maten.

    Maatvoering hordeuren De maten van een enkele hordeur zijn in de breedte minimaal 70 tot maximaal 110 cm. In de hoogte minimaal 150 cm tot maximaal 235 cm. De maten van de dubbele hordeuren zijn in de breedte minimaal 140 cm tot maximaal 220 cm. In de hoogte minimaal 150 cm tot maximaal 235 cm. Bij dubbele hordeuren worden de boven- en ondergeleiders altijd op maat van de hordeuren geleverd.
  • Wat is de meetgarantie?
   • Wij zijn er van overtuigd dat je via de info en tools op onze website altijd tot de juiste maten komt. Twijfel je toch hoe je de horren moet inmeten? Maak dan gebruik van de meetgarantie. Wij voorzien je van digitaal advies over hoe je de hor inmeet en waar je rekening mee moet houden. Dit doen we aan de hand van jouw ingestuurde foto's. Is er toch niet goed gemeten en past jouw hor niet? Je kan 1 hor terugsturen en je ontvangt kosteloos een nieuw hor.

    Wil je geen gebruik maken van de meetgarantie en de maten zelf opgeven? Dat kan ook. Is de maatinstructie op de website voor jou duidelijk en wil je geen gebruik maken van de meetgarantie ontvang je 10% korting op je gehele bestelling. In het winkelmandje kan je hiervoor kiezen, dan wordt er automatisch 10% in mindering gebracht.

    Bekijk alle voorwaarden van de meetgarantie hier.
  Bestellen
  • Hoe kan ik contact op nemen met een medewerker?
   • Het snelste is om gebruik te maken van de chat knop op de website. Wij zijn van 9.00 tot 21.00, van maandag t/m zondag bereikbaar.

    Daarnaast kan je telefonisch contact opnemen via 075 - 657 22 11 en door een mail te sturen naar info@qniq.nl.
  • Hoe weet ik wanneer mijn bestelling wordt bezorgd?
   • Na het bestellen van de horren worden de horren in productie genomen en ontvang je per mail de factuur samen met de verwachte leverweek. In deze week zal jouw bestelling bezorgd worden. Je ontvangt minimaal 48 uur voor bezorging een mail van het transport met een verwachte leverdag. Via deze mail kan je ook zelf nog een andere dag inplannen, mocht de geplande leverdag niet gelegen komen. Vanaf de avond voor bezorging is te zien hoe laat de bestelling geleverd gaat worden.
  • Hoe word ik op de hoogte gehouden van mijn bestelling?
   • Na het bestellen van de horren worden de horren in productie genomen en ontvang je per mail de factuur samen met de verwachte leverweek. In deze week zal jouw bestelling bezorgd worden. Je ontvangt minimaal 48 uur voor bezorging een mail van het transport met een verwachte leverdag. Via deze mail kan je ook zelf nog een andere dag inplannen, mocht de geplande leverdag niet gelegen komen. Vanaf de avond voor bezorging is te zien hoe laat de bestelling geleverd gaat worden.
  • Kan ik mijn hor in laten meten?
   • Wij hebben een tijdelijke actie waarbij wij gratis bij jou komen inmeten. Dit is alleen mogelijk als het adres binnen 25 km rondom Wormerveer ligt of in Twente.

    Je vult op de website ongeveer de maten in die je denkt nodig te hebben bij het type hor die je mooi vindt. Zo krijg je een overzicht van wat de kosten ongeveer zullen zijn van de gehele bestelling. Vervolgens klik je in het winkelmandje dat je gebruik wilt maken van de gratis inmeet service. Je kan geen gebruik maken van de meetgarantie als je kiest voor de inmeet service.

    Je plaatst de bestelling en betaald deze ook al. Wij ontvangen jouw bestelling en gegevens en zien dat je hebt gekozen voor inmeten. Onze monteur neemt binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak te maken voor het inmeten.

    Na het inmeten stuurt de monteur een volledige lijst van maten en specificaties naar onze klantenservice. Zij maken de bestelling helemaal passend voor jouw situatie. Jij kan tot dit moment nog de bestelling wijzigen of annuleren. Ga je wel akkoord met de bestelling dan kunnen de horren op dit moment besteld worden. Jij kan tot dit moment nog de bestelling wijzigen. Mocht er een meetfout gemaakt zijn is dit uiteraard op onze verantwoordelijkheid en wordt er kosteloos een nieuw hor voor je besteld.

  • Wat is de levertijd van mijn bestelling?
   • De verwachte levertijd is gemiddeld 10 werkdagen. In drukke periodes kan dit iets oplopen en in rustige periodes zelfs sneller.
  • Wat is nanovezelmembraam anti-fijnstof gaas?
   • Nanovezelmembraam anti-fijnstof gaas, ook wel respilon gaas genoemd, is speciaal ontwikkeld om vuile lucht buiten te houden. Het gaas heeft een zwarte kleur. Respilon gaas bestaat uit een nanovezelmembraam. Het gaas bestaat uit uitzonderlijke fijne vezels, wel duizend keer dunner dan een mensen haar. Nanovezelmembraam heeft een goede filterende eigenschap.

    Het nanovezelmembraam anti-fijnstof gaas is het eerste horrengaas wat doelgericht ontwikkeld is om smog tegen te houden. Dit gaas houdt zelfs deeltjes tegen die ontstaan bij verbranding van vaste brandstoffen of in auto’s. Zuurstof deeltjes zijn nog kleiner dan de smog deeltjes, daarom is dit horrengaas wel zuurstof doorlatend.

    Waar je wel op moet letten met dit type gaas is dat het zo fijn geweven is, dat het minder licht doorlaat dan een ander type horrengaas. Vaak wordt er geventileerd met één raam en kan een ander raam alsnog zorgen voor voldoende daglicht. Op warme dagen kan het juist fijn zijn als afscherming van de zon.

    Woon jij in een omgeving waar je veel te maken hebt met smog? Of spelen er allergieën of heb je last van astma? Dan is dit horrengaas een goede keuze voor jou!

    Bekijk hier alle info over alle soorten horgaas in ons assortiment.
  Montage
  • Hoe wordt een rolhor deur gemonteerd?
   • Als je een rolhor deur bij QNIQ besteld zijn alle onderdelen al volledig op maat gemaakt voor je. Dit gaat dan om de geleiders en de cassette waar de hor uit komt.

    Je begint met het plaatsen van de cassette. Zorg dat deze waterpas gemonteerd wordt boven op het kozijn of in het kozijn. De cassette is al voorzien van de schroefgaten. Voordat je de hor gaat vast schroeven, boor je de gaten voor. Dan kan je de schroeven vast draaien.

    Nu kan je de boven- en onder monteren. Deze bevestig je eerst met de dubbelzijdige tape. Zorg hiervoor dat het kozijn schoon, vetvrij en droog is. Plaats de zijgeleiders ook weer haaks op de cassette op het kozijn. Druk de geleiders goed aan. Schroef de onder- en bovengeleider nog met een schroef vast. Controleer na montage de werking van de hor. Je kan nu de afwerkdopjes plaatsen.

    Indien nodig kan je de snelheid waarmee de hor oprolt instellen. Dit doe je met een inbussleutel op de cassette.
  Andere deurhorren