Welke hordeur is nou de beste?

De beste hordeur is de hordeur die precies doet wat je ervan verwacht. Je wilt dat de hordeur makkelijk opent en sluit, betaalbaar is, precies op maat en prachtig in je interieur wordt opgenomen. En dan niet geheel onbelangrijk de muggen, vliegen en andere insecten buitenhoudt.

 Rolhordeur Bas

Rolhordeur Bas biedt een perfecte en makkelijk te bedienen hordeur voor vrijwel iedere buitendeur.

Adviesprijs
€ 200,00
Vanaf
€ 148,00
Nu 30% korting

Rolhordeur dubbel Hans

Rolhordeur Hans biedt een makkelijk te bedienen dubbele hordeur voor openslaande deuren.

Adviesprijs
€ 400,00
Vanaf
€ 296,00
Nu 30% korting

Plissé hordeur Daan

Plissehor Daan is een zeer betrouwbare plissé hordeur die past in elk deurkozijn. Makkelijk te bedienen en te monteren.

Adviesprijs
€ 368,00
Vanaf
€ 268,00
Nu 30% korting

Dubbele plissé hordeur Peter

Plisse hordeuren model Peter zijn zeer betrouwbare dubbele plisse hordeuren die geschikt zijn voor dubbele openslaande en schuifdeuren .

Adviesprijs
€ 737,00
Vanaf
€ 536,00
Nu 30% korting

Welke hordeur is het makkelijkste te bedienen?

  • De plissé hordeur van QNIQ is het makkelijkste te bedienen. Je schuift de deur simpel open en dicht en blijft staan op de positie die je wenst. Dus half open om de kans op muggen en vliegen zo klein mogelijk te houden.
  • De QNIQ rolhordeur neemt de 2de positie in. Deze deur hor is open of dicht en heeft geen middenstand. De deur heeft een softclose als je de deurhor opent en in de cassette rolt.
  • Op de 3de plaats komen de vaste deur horren die draaien aan scharnieren en sluiten met een magneet. Nadeel is dat een vaste hor veel ruimte inneemt en muggen die op de deurhor zitten het huis in draaien.

Welke hordeur is het makkelijkste te bedienen met één hand?

Je hebt vaak wat in je handen onderweg naar de tuin of naar binnen. Welke hordeur is dan het makkelijkste te bedienen?

Een rolhordeur en een plissé hordeur zijn beide makkelijk te bedienen. De greep om de hordeur te openen is de volledige zijkant en loopt vanaf de vloer tot de bovenrail. De grip op de deurhor is stevig. Een vaste hor heeft een greepje op het horprofiel en pakt moeilijker vast.

Wat is de meest verkochte maatwerk deurhor?

De meest verkochte QNIQ hordeur op maat is 2022 was de plissé hordeur. De plissé deur is altijd op maat gemaakt, snel en makkelijk te monteren, super sterk en erg mooi en stijlvol. De plissé deur wordt zeer gewaardeerd en wordt vaak op aanraden van familie en kennissen gekocht. In de praktijk merk je de kwaliteit en het gemak van een plissé hordeur.

Alternatieve deur horgordijn voor in een buitendeurkozijn?

  • De oudste is een lintgordijn. Bonte kleuren plastic die alle kanten op waaien.
  • Kralengordijn van bamboe of kunststof kralen. Te koop in vele kleuren en prijzen.
  • Betere variant is een draadgordijn. Net als de plastic slierten maar dan van dikke draden van 4mm dik met een metalen draad erin. De draadgordijnen bewegen minder en houden de insecten beter buiten.
  • Kattenstaarten zijn dikke wollige slierten die strak tegen elkaar de insecten buiten moeten houden.
  • Magnetische horren waarvan de onderkanten netjes tegen elkaar afsluiten door de magnetische werking.

Bekende merken deurhorren

De bekendste horren zijn van Bruynzeel, Hamstra deurhorren, Luxaflex. QNIQ heeft het beste van deze merken samengevoegd tot een moderne deurhor, met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. De snelle levertijd van QNIQ horren is extra handig als je zit te springen om een nieuwe hordeur.

Voordelen van maatwerk hordeur op horgordijnen

Insecten gaan op het licht af en zetten zich overal op vast. Tegen warme muren, ramen, deuren en ook horren. Een plissedeur schuift harmonisch in elkaar, waardoor de insecten aan de buitenkant van de deur blijven.
Bij een roldeur rollen ze op of vliegen weg als je eerst een tikje op het horrengaas geeft voordat je de rol hordeur opent. Werkt goed maar is onhandig als je al wat in je handen hebt.
Vliegen gordijnen, kralen gordijnen, draadgordijnen en magnetische horren loop je makkelijk door en neem je direct de insecten het huis mee in. Met een beetje wind worden deze horgordijnen minder effectief.

Tips om zo min mogelijk muggen in je slaapkamer te hebben

Veel insecten komen binnen doordat ze op je kleding zitten. Zijn er veel muggen, klop je kleding af voordat je je huis in loopt.
Houdt slaapkamer deuren gesloten en plaats een inzethor, voorzethor of een raamrolhor in het kozijn. Een inzethor blijft zitten ook als je een raam opent of sluit.
Gebruik een UV muggenlamp. Een muggenlamp gebruikt weinig stroom en is zeer effectief als er toch een mug door jouw deurhor barrière is gebroken.