Welke hordeur is nou de beste?

De beste hordeur is de plissé hordeur. Een plissé hordeur overtreft je verwachtingen. Je wilt dat de hordeur makkelijk opent en sluit, betaalbaar is, precies op maat en prachtig in je interieur wordt opgenomen. En dan niet geheel onbelangrijk de muggen, vliegen en andere insecten buitenhoudt. De hordeuren worden altijd op maat gemaakt. Hordeuren zijn niet alleen voor enkele deuren maar er zijn ook horren voor openslaande deuren, voor het mooiste resultaat kies dan voor de dubbele plisséhordeuren.

Welke hordeur is het makkelijkste te bedienen?

  • De plissé hordeur van QNIQ is het makkelijkste te bedienen. Je schuift de deur simpel open en dicht en blijft staan op de positie die je wenst. Bij een dubbele deur kan je de hordeuren sluiten met een magneet.
  • De QNIQ rolhordeur neemt de 2de positie in. Deze deur hor is open of dicht en heeft geen middenstand. De rolhor deur heeft een demper zodat de rolhor deur rustig weer in de cassette rolt.
 

Plissé hordeur Daan

Plisse hor Daan is een maatwerk plissé hordeur die past in elk deurkozijn. Sterk, makkelijk te bedienen en te monteren. Meest verkochte hordeur is ook de beste hordeur Nederland.

Adviesprijs
€ 393,00
Nu vanaf
€ 257,00
Nu 30% korting

Dubbele plissé hordeur Peter

Plisse hordeur Peter is een set van 2 maatwerk plissé hordeuren die die geschikt zijn voor dubbele openslaande en schuifdeuren. Sterk, makkelijk te bedienen en te monteren.

Adviesprijs
€ 787,00
Nu vanaf
€ 501,00
Nu 30% korting

Rolhordeur Bas

Hordeur Bas is basic maatwerk rolhordeur die op het kozijn wordt gemonteerd. Geschikt voor vlakke en haakse kozijnen. Montage vereist kennis en een waterpas.

Adviesprijs
€ 250,00
Nu vanaf
€ 163,00
Nu 30% korting

Rolhordeur dubbel Hans

Rolhordeur Hans is een set van 2 basic maatwerk hordeuren voor openslaande deuren. Geschikt voor montage op vlakke en haakse kozijnen. Montage moet haaks en waterpas!

Adviesprijs
€ 500,00
Nu vanaf
€ 327,00
Nu 30% korting

De voordelen van QNIQ


Past jouw hor toch niet?
Wij hebben meetgarantie!

Heb je per ongeluk een vergissing gemaakt bij het inmeten en past de hor niet? Geen probleem! We hebben meetgarantie en zorgen ervoor dat je kosteloos een nieuw hor ontvangt.

Gratis verzending,
snel geleverd

Je ontvangt de bestelde horren binnen 10 werkdagen bij je thuis. Altijd gratis levering, op afspraak en met track and trace via een gespecialiseerd transportbedrijf.

Meethulp
via klantenservice

Bij het inmeten van jouw horren bieden wij meethulp via WhatsApp, chat, telefoon of e-mail. Onze klantenservice staat voor je klaar om je te begeleiden bij het nauwkeurig opmeten van jouw ramen of deuren.

5 jaar garantie,
100% kwaliteitscontrole

Profiteer van onze op maat gemaakte horren met een solide garantie van 5 jaar. We staan garant voor de kwaliteit van onze producten. Geniet zorgeloos van je aankoop.


Welke hordeur is het makkelijkste te bedienen met één hand?

Je hebt vaak wat in je handen onderweg naar de tuin of naar binnen. Welke hordeur is dan het makkelijkste te bedienen?

De plissé hor Daan is het meest makkelijk te bedienen. De greep om de hordeur te openen is de volledige zijkant en loopt vanaf de vloer tot de bovenrail. De grip op de deurhor is stevig. Een vaste hor heeft een greepje op het horprofiel en pakt moeilijker vast.

Wat is de meest verkochte maatwerk deurhor?

Alle QNIQ hordeuren worden op maat gemaakt. De meest verkocht en beste deur hor is bij uitstek de plisséhordeur. De plissé deur is snel en makkelijk te monteren, super sterk en erg mooi en stijlvol. De plissé hordeur is in verschillende kleuren te verkrijgen, hierdoor kan je deze mooi matchen met je interieur. In de praktijk merk je de kwaliteit en het gemak van een plissé hordeur. De plissé hordeur is namelijk ‘hufter proof’. Het gaas is enorm sterk, en als er een hond of kind per ongeluk door heen gaat kan je het gaas eenvoudig weer in de geleiders terug plaatsen.

De plissé hordeur wordt ook vaak gekozen in combinatie met een schuifpui. De plissé hordeuren kunnen aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van de woning geplaatst worden. Bij elke deur is er dus een passende oplossing met de plissé hordeuren.

Alternatieve deur horgordijn voor in een buitendeurkozijn?

  • De oudste is een lintgordijn. Bonte kleuren plastic die alle kanten op waaien.
  • Kralengordijn van bamboe of kunststof kralen. Te koop in vele kleuren en prijzen.
  • Betere variant is een draadgordijn. Net als de plastic slierten maar dan van dikke draden van 4mm dik met een metalen draad erin. De draadgordijnen bewegen minder en houden de insecten beter buiten.
  • Kattenstaarten zijn dikke wollige slierten die strak tegen elkaar de insecten buiten moeten houden.
  • Magnetische horren waarvan de onderkanten netjes tegen elkaar afsluiten door de magnetische werking.
 

Bekende merken deurhorren

De bekendste horren zijn van Bruynzeel, Hamstra deurhorren, Luxaflex. QNIQ heeft het beste van deze merken samengevoegd tot een moderne deurhor, met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. De snelle levertijd van QNIQ horren is extra handig als je zit te springen om een nieuwe hordeur.

Voordelen van maatwerk hordeuren in tegenstelling tot hor gordijnen

Insecten gaan op het licht af en zetten zich overal op vast. Tegen warme muren, ramen, deuren en ook horren. Een plissé hordeur schuift harmonisch in elkaar, waardoor de insecten aan de buitenkant van de deur blijven. Werkt goed maar is onhandig als je al wat in je handen hebt. Je kan de plissé hordeuren wel half open zetten zonder dat deze vanzelf dicht rolt.

Vliegen gordijnen, kralen gordijnen, draadgordijnen en magnetische horren loop je makkelijk door, maar neem je direct de insecten het huis mee in. Met een beetje wind worden deze horgordijnen minder effectief.

Welke hordeuren kies je voor openslaande deuren

Openslaande deuren zijn prachtig en veel mensen hebben deze ook. Maar hierdoor komen er ook veel insecten je huis binnen, dat heb je liever niet. De meeste openslaande deuren gaan naar buiten open. De hordeuren plaats je dan aan de binnenzijde van de woning.

Je kan kiezen uit de plissé hordeur dubbel of de dubbele rolhor deuren. De plissé hordeur dubbel is een betere variant van de dubbele rolhor deuren. De plissé hordeuren zijn enorm sterk en kunnen gemakkelijk tegen een stootje. De plissé hordeuren hebben een luxe uitstraling en zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. De plissé hordeuren kunnen in elke gewenste positie bljven staan bij het openen en sluiten.

Veelgestelde vragen over hordeuren

Er zijn altijd nog vragen voordat je zeker weet dat je de beste hordeur besteld. Hieronder staan de meest algemene vragen over hordeuren met antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij, dan kan de uitleg staan bij de deurhor van jouw keuze. Iedere deurhor heeft specifieke eigenschappen die niet bij de veelgestelde vragen worden beantwoord.


Hoe kies ik de juiste maat hordeur voor mijn deurkozijn?

Bij elke hordeur staat in detail uitgelegd hoe de hordeur in te meten. Een rol hordeur wordt anders ingemeten als een hordeur met plissé horrengaas. De maten worden ingevoerd in millimeters en op diverse plaatsen in of op het kozijn opgemeten.


Hoe monteer ikzelf een hordeur?

Het is heel makkelijk om een hordeur opmaat te monteren. Hordeuren van QNIQ worden altijd opmaat geproduceerd en er is geen zaag of ander moeilijk gereedschap voor nodig. Hordeuren worden bevestigd met enkele schroeven en dubbelzijdig tape. Boren in kunststof kozijnen is niet nodig als je dat niet wenst. Hordeuren kunnen ook op houtendeuren beter met meegeleverde schroeven gemonteerd worden. Verf heeft soms niet de juiste hechting, die kunststof kozijnen wel hebben. Tip, reinig en ontvet het kozijn, voordat het tape en de hordeur bevestigd wordt.


Hoe onderhoud ik hordeuren het beste?

Net zoals alle andere deuren in en rond het huis. Een hordeur die in huis is geplaatst heeft minder onderhoudt nodig dan een hordeur buitenshuis. Een keer per jaar de hordeur goed schoonmaken is voldoende. In het najaar als de tuinspullen worden opgeruimd en gestald, is het juiste moment om ook de deurhorren schoon te maken.


Wat is de beste deurhor met een hond?

De beste hordeur is een plissé hordeur. De reden is dat een plisséhor voorzien is van zeer sterk en flexibel gaas dat echt tegen een stootje kan zonder de barsten of te scheuren. De kunststof ketting breekt los zoals bijvoorbeeld Lego. het gaas is dan los en een hond kan doorrennen. Vastklikken van de ketting en het terug vouwen van het plissé horrengaas in de deur maakt de hordeur weer als nieuw.


Een vaste hordeur of een rolhordeur heeft deze flexibiliteit niet. Een hond zal zich niet bezeren aan deze horren, maar de kans is groot dat de hordeur verbuigt of het gaas beschadigd. Een hond is slim genoeg om aan een hor te wennen. Geef de kans om te wennen en let op bij de eerste keren dat de deur open staat en de hordeur gesloten.