Verschillende gaas soorten voor ieder hor

Er zijn verschillende soorten gaas te vinden. Elk soort heeft weer zijn eigen functie. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze in jouw situatie.


Standaard zwart of grijs glasfiber gaas

Standaard gaas is kunststof gecoat glasfiber gaas. Dit is een sterk soort horrengaas die beschikbaar is in een zwarte en in een grijze kleur. Wil je graag betere doorkijk naar buiten, kies dan het zwarte gaas. Hier kijk je gemakkelijker door naar buiten dan door het grijze gaas.

  • Pluspunten: Sterk en duurzaam, beschikbaar in zwart en grijs
Kunststof gecoat glasfiber grijs
Kunststof gecoat glasfiber – Grijs
Kunststof gecoat glasfiber zwart
Kunststof gecoat glasfiber – Zwart
 

Pollenwerend zwart gaas

Als je last hebt van een pollenallergie kan je kiezen voor pollenwerend gaas. Dit gaas heeft extra fijne openingen waardoor de pollen geen kans hebben en deze worden met 100% tegengehouden. De allergische reacties worden sterk verminderd en soms verdwijnen ze zelfs helemaal.

  • Pluspunten: Blokkeert pollen effectief, vermindert allergische reacties
Pollenwerend gaas zwart
Pollenwerend gaas – Zwart
 

Nanovezel anti-fijnstof gaas

Nanovezel anti-fijnstof gaas, noemen ze ook wel respilon gaas. Dit type gaas is speciaal ontwikkeld om smog en vuile luchtjes buiten je huis te houden. Het gaas bestaat uit ultra fijne vezels met een diameter van 500-800 nanometer, dit is duizend keer dunner dan een menselijke haar. Ook al zijn de openingen zo fijn, kan er nog steeds voldoende zuurstof doorheen komen. Zuurstofdeeltjes zijn namelijk nog kleiner. Let er wel op dat het dus minder licht doorlaat dan andere soorten gaas. Vaak ventileren mensen met één raam en kan er door een ander raam nog voldoende daglicht binnenkomen. Daarnaast kan het ook voordelen hebben. Bijvoorbeeld als er een groot deel van de dag zon op een raam staat kan het juist een hele fijne afscherming zijn.

  • Pluspunten: Houdt smog en luchtverontreiniging buiten, laat voldoende zuurstof door
  • Minpunten: Minder lichtdoorlatend
PNanovezel anti-fijnstof gaas zwart
Nanovezel anti-fijnstof gaas – zwart
 

Zonwerend zwart gaas

Zonwerend gaas is alleen geschikt voor rolhorren die aan de binnenzijde van de woning geplaatst worden. Dit zonwerend gaas is warmtewerend en is gemaakt van gecoat polyester en voorzien van een speciale aluminium coating richting het raam. Hierdoor wordt het zonlicht met 50% weerkaatst.

  • Pluspunten: Werend tegen zonnewarmte, reflecteert zonlicht
  • Minpunten: Alleen geschikt voor binnengebruik
Zonwerend gaas Zwart voor binnen horren
Zonwerend gaas – Zwart
 

Plissé zwart en grijs gaas voor plissé hordeuren

Plissé gaas is gaas wat zich in- en uitvouwt. Door het gevouwen gaas kan de hor in elke gewenste stand blijven staan zonder dat deze terug rolt. Het plissé gaas is enorm sterk en echt hufterproef. Daarnaast heeft dit type gaas ook nog een lichte zonwerende werking. Het plissé geeft een elegante uitstraling. Je kan kiezen voor zwart plissé gaas of grijs plissé gaas.

  • Pluspunten: Veelzijdig in gebruik, sterk en duurzaam, lichte zonwerende werking
Plisségaas Grijs voor plissé hordeuren
Plisségaas – Grijs
Plisségaas Zwart voor plissé hordeuren
Plisségaas – Zwart