Een raamhor op maat. Een hor voor ieder raam.


Een raamhor is de perfecte oplossing als je zomers lekker het raam open wilt zetten, maar dan wel zonder vervelende muggen of andere insecten die je woning in vliegen. Een raamhor kan hier de perfecte oplossing voor bieden. Bij QNIQ worden alle horren op maat gemaakt passend voor jouw raam. Voor iedere type raam is er wel een geschikte hor.

Welke hor is geschikt voor mijn raam?

Je hebt twee typen ramen. Een naar raam die naar binnen draait, en een raam die naar buiten draait. Heb je een raam die naar buiten opent, dan is een raamrolhor de beste keuze. De hor wordt aan de binnenzijde van het raam geplaatst.

Als een raam naar binnen opent, plaats je jouw nieuwe raamhor aan de buitenzijde van het raam. Vaak wordt er gekozen voor een inzethor. Deze hor wordt op maat gemaakt en is direct in het raamkozijn te plaatsen. Je kan de hor buiten het raam het gehele zomerseizoen laten zitten. Deze raamhor is ook geschikt voor kunststof kozijnen omdat deze raamhor geplaatst kan worden zonder te boren of te schroeven.

Inzethor Loes

Voor kiepkantel of draaikiep ramen kies je altijd voor een inzethor. Deze inzethor wordt opmaat gemaakt en is leverbaar in elke RAL kleur. Snelle levertijd en de voordeligste prijs.

Adviesprijs
€ 101,00
Nu vanaf
€ 66,00
Nu 30% korting

Rolhor raam Lotte

Voor houten openslaande ramen kies je voor een raam rolhor. Deze rolhor wordt altijd op maat gemaakt en is leverbaar in veel kleuren. Makkelijke montage en nu in de aanbieding.

Adviesprijs
€ 137,00
Nu vanaf
€ 90,00
Nu 30% korting

Voorzethor Sanne

Een voorzethor is de keuze bij binnen draaiende ramen. De hor wordt met clips aan de buitenzijde van het kozijn gemonteerd. Niet geschikt voor draaikiep ramen.

Adviesprijs
€ 130,00
Nu vanaf
€ 85,00
Nu 30% korting


 

Welke keuzes voor hor gaas heb ik?

Tegenwoordig heb je naast standaard horgaas ook veel andere typen gaas. Speciaal horrengaas tegen smog en vieze lucht, 100% pollenwerend horrengaas of zonwerend gaas.


De voordelen van QNIQ


Past jouw hor toch niet?
Wij hebben meetgarantie!

Heb je per ongeluk een vergissing gemaakt bij het inmeten en past de hor niet? Geen probleem! We hebben meetgarantie en zorgen ervoor dat je kosteloos een nieuw hor ontvangt.

Gratis verzending,
snel geleverd

Je ontvangt de bestelde horren binnen 10 werkdagen bij je thuis. Altijd gratis levering, op afspraak en met track and trace via een gespecialiseerd transportbedrijf.

Meethulp
via klantenservice

Bij het inmeten van jouw horren bieden wij meethulp via WhatsApp, chat, telefoon of e-mail. Onze klantenservice staat voor je klaar om je te begeleiden bij het nauwkeurig opmeten van jouw ramen of deuren.

5 jaar garantie,
100% kwaliteitscontrole

Profiteer van onze op maat gemaakte horren met een solide garantie van 5 jaar. We staan garant voor de kwaliteit van onze producten. Geniet zorgeloos van je aankoop.Een passend raamhor voor een Velux dakraam

Ook een dakraam, zoals een Velux dakraam, kan je voorzien van raamhorren. Een rolhor raam is hiervoor geschikt. Deze kan je op het kozijn monteren zodat je het dakraam nog gemakkelijk kan openen. Het rolhor raam wordt geleverd met de cassette en geleiders al volledig op maat gemaakt wat het plaatsen heel gemakkelijk maakt. Het rolhor raam kan in vele kleuren en met verschillende typen horgaas geleverd worden.

Welke hor kies je voor een draai- kiepraam?

De meeste draai- kiepramen draaien het huis in. Je kiest dan voor een hor aan de buitenkant van het raam. Een inzethor is dan de beste raamhor keuze. De hor voor het raam wordt exact op maat van het raamkozijn gemaakt.

Het plaatsen van de inzethor kan zonder gebruik te maken van gereedschap. Het inzethor wordt aan de buitenkant van het raam tussen de kozijnstijlen vast geklemd. Het raam kan nu in ventilatiestand, kantelstand of volledig open gezet worden en de hor in het raamkozijn houdt de muggen buitenshuis. Je kan de inzethor het gehele seizoen laten zitten. Wel adviseren we om deze in het winterseizoen binnen te halen zodat je lang kan genieten van je inzethor.

Wat zijn de belangrijke verschillen in raam horren?

De belangrijkste verschillen tussen een raamhorren zijn:

  • De prijs
  • Vast raamhor of een hor die je gemakkelijk opent en sluit
  • Gemak in montage
  • Geschikt voor een naar binnen- of buiten draaiend raam.

Welke hor past in een raam met uitzetijzer?

Eigenlijk is er geen hor geschikt voor een raam met een uitzetijzer. De reden is dat er geen hor geplaatst kan worden doordat het uitzetijzer naar binnen steekt als het raam geopend is. Je kan namelijk het uitzetijzer niet zover over de vergrendel pin die op het kozijn is gemonteerd zonder dat het voorbij het kozijn naar binnen steekt.

De oplossing is het uitzetijzer te vervangen voor een moderne telescoop uitzetter. Deze kan je in iedere stand zetten, zonder dat het de raamhor in de weg gaat zitten. De beste en makkelijkste raamhor, is de raamrolhor. Je kan dan snel het raam openen en sluiten wat ook bijzonder handig is met het buitenhangen van bijvoorbeeld beddengoed. Een voorzethor heeft deze voordelen niet.

Veelgestelde vragen over raamhorren

Er zijn verschillende mogelijkheden om een raam te voorzien van een hor. Hier vind je een kort overzicht van de meest gestelde vragen over raamhorren. Staat jouw vraag er niet bij, kijk dan bij de product informatie bij jouw gekozen hor of neem contact op met onze klantenservice.

Hoe bevestig ik een inzetraamhor?

De inzethor is geschikt voor een naar binnendraaiend raam. De inzethor wordt al volledig op maat gemaakt. Hierdoor is de montage erg eenvoudig. Er hoeft niet meer geboord of geschroefd te worden.

De plaatsing van een inzethor bestaat uit 4 stappen:

  1. Open het draaikiepraam volledig.
  2. Breng eerst de bovenkant (herkenbaar aan hoogste nokje of klemveer) aan in het kozijn.
  3. Duw de inzethor zo ver mogelijk naar boven het kozijn in en plaats gelijktijdig de onderkant in het kozijn.
  4. De inzethor laten zakken en controleren of deze goed op z’n plaats blijft.

Hoe bevestig ik een voorzethor?

Bij QNIQ worden de voorzethorren altijd al helemaal op maat en in elkaar gemonteerd. Een voorzethor wordt aan de buitenzijde van het raam gemonteerd.

Je moet wel nog de klemmetjes waarmee de hor gemonteerd wordt vast maken. De gaten voor de schroefjes zijn al in het hor gemaakt. Je schroeft de klemmetjes vast met de bijgeleverde schroefjes. Daarna plaats je de voorzethor vanaf buiten in het kozijn.


Zijn er alternatieve producten voor raamhorren?

Ja, die zijn er, maar géén enkel alternatief is zo goed als een passende raamhor. Electrische muggenvangers, speciale blacklights, insectensprays, muggenkaarsen, oliën, speciale citroenplanten, noem maar op. Een optie is een klamboe, maar het is vaak te laat als de muggen al in huis zijn.