Wat is een rolhor?

Een rolhor is precies wat je verwacht. Een hor die rolt. Een rolhor bestaat uit een cassette, twee geleiders, een treklijst en horrengaas. Een rolhor kan toegepast worden als hor voor een deur of raam. Een rolhor is in vele RAL kleuren leverbaar zodat het mooi aansluit op het kozijn.

Wat is een rolhor cassette?

Een cassette is de behuizing waar het horrengaas wordt opgerold over een cilinder die is voorzien van een veer. Je kunt het horregaas, net zoals bijvoorbeeld bij een rolmaat, uit de cassette trekken. Laat je treklijst van het gaas los, rolt de rolhor weer netjes op in de cassette.

Wat doen de geleiders van de rolhor?

De geleiders geleiden de treklijst en het horrengaas. Het gaas is voorzien van een flexibele pees die het gaas stevigheid geeft en voor geleiding in de rails. De geleiderails worden aan de cassette geklikt in een kunststof verbinder. Aan het uiteinde van de geleider zit een magneet. De magneet houdt de treklijst vast. De hor is zo makkelijk te openen en te sluiten.

Hoe stel je een rolhor af?

De rolhor is in de fabriek al afgesteld op normaal gebruik. Wil jij het gaas strakker of losser, dan kan je dat simpel afstellen. In de cassette zitten twee stelbouten aan de bovenzijde. Door het draaien met een inbussleuteltje zet je het gaas strakker of losser.

Hoe monteer je een rolhor?

Je monteert een rolhor met slechts 4 schroeven. Een optie is sterk dubbelzijdig tape te gebruiken. Van belang is het kozijn vooraf goed te ontvetten zodat de tape direct goed kan hechten. Een ander belangrijke voorwaarde is dat de cassette en geleiders, keurig haaks op het kozijn gemonteerd moeten worden. Het horrengaas kan dan soepel heen en weer schuiven.

Rolhor raam Lotte

Voor houten openslaande ramen kies je voor een raam rolhor. Deze rolhor wordt altijd op maat gemaakt en is leverbaar in veel kleuren. Makkelijke montage en nu in de aanbieding.

Adviesprijs
€ 137,00
Nu vanaf
€ 90,00
Nu 30% korting

Rolhordeur Bas

Hordeur Bas is basic maatwerk rolhordeur die op het kozijn wordt gemonteerd. Geschikt voor vlakke en haakse kozijnen. Montage vereist kennis en een waterpas.

Adviesprijs
€ 250,00
Nu vanaf
€ 163,00
Nu 30% korting

Rolhordeur dubbel Hans

Rolhordeur Hans is een set van 2 maatwerk hordeuren voor openslaande dubbele deuren. Geschikt voor montage op vlakke en haakse kozijnen. Montage moet haaks en waterpas!

Adviesprijs
€ 500,00
Nu vanaf
€ 327,00
Nu 30% korting